Site Overlay

RETSEPT: KODUNE TERVISLIK TOMATIKETŠUP

Suure ketšupifännina (veider, sest ma vahepeal aaastaid ei tarbinud ega igatsenud ketšupit üldse!) tahtsin leida klassikalistele poesmüüdavatele ketšupitele tervisliku alternatiivi ning kuna tavaline tomatipüree mind ei rahuldanud, siis hakkasin kokku miksima erinevaid maitseid ning nii uskumatu kui see ka poleks, jõudsin lõpptulemuseni lihtsamalt, kui oleksin osanud arvata! Olen ikka seda meelt, et lihtsuses peitub võlu, kuid kipun selle ikka vahel unustama, hihi! Igaljuhul sai see ketšup minu meelest ülisuper hea, sobides nii erinevatesse retseptidesse (kuhu tavaliselt lisatakse ketšupit) või niisama koduste ahjufriikate või muu meelepärase kõrvale! Et ka sina saaksid minu leiutisest osa, panin kõik kogused kirja ning jagan kogu retsepti suurima rõõmuga!

Mida vajad:

  • 100g konsentreeritud maitsestamata tomatipastat (nt Rimi “Eco” sarja oma, tuubis. Või siis Salvesti tomatipasta klaaspurgis, või miski muu)
  • 1,5tl jahvatatud koriandrit (lisa pigem rohkem kui vähem, see on oluline komponent maitse osas! ;))
  • 10-20g vahtrasiirupit
  • 3-4g Himaalaja roosat soola
  • 20-30ml vett (vastavalt sellele millise tekstuuriga ketšupit soovid, võid lisada veidi rohkem/vähem)
  • purustatud musta pipart (maitse järgi!)

Kuidas teha:

Sega kõik koostisosad kokku ning serveeri meelepärasega! Säilita õhukindlas anumas külmkapis.

Mõnusat katsetamist!

Leave a Reply