Site Overlay

RETSEPT: GLUTEENIVABA VEGAN BANAANILEIB

Tundub, et banaanileib lööb praegu eriti kõvasti laineid ning kõik on järsku avastanud selle imemaitsva maiuse võlu! Suur osa ringlevatest banaanileiva retseptidest sisaldavad aga kahjuks ka muna, võid, suhkurt, nisujahu, šokolaadi ja muud, mis minule ei sobi. Siinkohal tuli mulle aga taaskord appi mu maailma parim elukaaslane, kes meisterdas i-m-e-l-i-s-e 100% taimse banaanileivakese, mis on gluteenivaba, rasvavaba, lisatud suhkru vaba ning maitses reaalselt niii hästi, et ma lihtsalt pean seda ka teiega jagama! Tegemist on super tervisliku ja imemaitsva küpsetisega, mis ei jää ei maitselt ega tekstuurilt absoluudselt alla klassikalisele variandile! See lihtsalt sulab suus ja on nii super hea, et kaob laualt ülehelikiirusel! 😀 Aga, et te kõik saaksite ka ise seda järele proovida, siis asume kohe asja kallale!

VAJA LÄHEB:

  • 100g rosinaid
  • 100g-150g datleid
  • 2tl kaneeli
  • 3 suurt küpset banaani (ligikaudu 500g)
  • 350g kaerahelbeid või kaerajahu
  • 1/2 tl soola
  • 1tl söögisoodat
  • 50ml vett
  • mooniseemned ja sidrunimahl (valikuline)

KUIDAS TEHA?

Pane datlid ja rosinad paariks tunniks vette likku, seejärel jahvata kaerahelbed köögikombainis või kasuta hoopis kaerajahu. Kui datlid ja rosinad on vees piisavalt pehmeks muutunud, siis vala üleliigne vesi ära ning lisa datlid-rosinad samuti köögikombaini. Lisa juurde banaanid ja maitseained ning lisa vajadusel vett (50ml). Töötle kombainis kõik ühtlaseks massiks ning sega enne ahju pistmist taignasse tekstuuriks veel 50g kaerahelbeid. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga, vala taignasegu vormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 35 minutit. Enne söömist lase vähemalt 1-1,5h jahtuda! 😉

Mõnusat maiustamist!

Jälgi mind ka mujal 🙂
error

Leave a Reply