Site Overlay

PUDER MIS MAITSEB KUI MAGUSTOIT!

Kaerahelbepuder on pikalt olnud mu suuuuuur lemmik, olen ikka ja jälle katsetanud erinevate lisanditega, kindlustamaks, et iga suutäis tagaks ideaalse maitsenaudingu. Banaan koos kaerahelvestega moodustab minu meelest samuti suurepärase kombo, andes niiii palju erinevaid võimalusi katsetamaks mitmesuguseid lihtsaid ning tervislikke retsepte. Kuigi banaan sobib ka viilutatuna suurepäraselt hommikuputru kaunistama, sobib see minu meelest veelgi paremini püreestatult hoopis pudru sisse segatuna, selline kreemine kombo koos sutsukese kookossuhkruga moodustab tõesõna magustoiduväärilise hommikupudru! Kuna sellest mõnusalt kreemisest hommikupudrust on saanud tõepoolest minu suuuur lemmik, selle valmistamine on imelihtne ning puder ise tervislik (selle patuselt heale maitsele vaatamata! :D) tahaksin nüüd ka teiega seda retsepti jagada, et saaksite samuti oma hommikud maitsvamaks muuta! Tegelikult olen seda pudru retsepti paar korda ka sotsiaalmeedias jaganud, kuid kõik, kel see on kahe silma vahele jäänud või kes sooviksid lihtsalt täpsemaid juhiseid, siit see tuleb!

VAJA LÄHEB:

  • 50-60g või 5-6 spl (täistera, gluteenivabu) kaerahelbeid
  • 2 väiksemat küpset banaani
  • 2tl kookossuhkurt
  • 1/2 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola
  • meelepäraseid (külmutatud) marju, nt mustikad, mustsõstad, põldmarjad, vaarikad vms

KUIDAS TEHA?

Keeda kaerahelbed veega pehmeks ning purusta samal ajal kahvliga banaan. Kui puder on peaaegu valmis, lisa sisse püreestatud banaan, 2 teelusikatäit kookossuhkurt, pool teelusikatäit kaneeli, näpuotsatäis soola ning keeda tasasel tulel veel paar minutit kuniks puder on mõnusalt kreemine. Pudru valmides serveeri marjadega ning lase enne söömist paar minutit jahtuda, nii maitseb puder kõige paremini! NB! Kookossuhkur on siinkohal väga oluline komponent oma kergelt karamellise mekiga, kuid soovi korral võid muidugi kasutada ka muud meelepärast magustajat.

Head nautimist! 🙂

Leave a Reply