Site Overlay

RETSEPT: 3-KOOSTISOSAST TAIMNE ÕUNA-BANAANIKOOK

Mis võiks olla parem kui magusat kaneelilõhna täis köök? Mõnusat kaneeliaroomi täis köök on garanteeritud kui ahju pista see imelihtsalt ja kiirelt valmiv tervislik õuna-banaani kook! Kuidas valmistada aga kooki ilma muna ja rasvainet lisamata? Kas tõesti saab ka täiesti ilma suhkruta ja ainult 3 peamisest koostisosast? Jah, just nii see ongi! Selle koogi jaoks ei ole tarvis klassikalisi komponente, piisab vaid küpsetest banaanidest, õuntest ning kaerajahust, näpuotsaga veel soola ka ja põhimõtteliselt ongi kõik. Suuremad magusasõbrad võivad muidugi lisada veel juurde näiteks naturaalset mett, kookospalmisuhkurt, vahtrasiirupit või muud meelepärast magustajat. Ahjaa, kindlasti ei tohiks unustada ka kaneeli, sest see mõnusalt magusapoolne vürts mängib koogis vaat et peaosa! Mis on selle koogi puhul aga äärmiselt oluline, on see, et ta maitseb parimalt siis, kui on täielikult jahtunud! Kuna koogis on palju banaani ja õuna mis muudavad tekstuuri küllaltki pehmeks ning pisut ehk kleepuvakski, ei tasu üldse ära ehmatada kui tundub justkui kook ka peale korralikku küpsetusprotsessi justkui toorevõitu näib! 😀

Aga asume siis asja kallale ning räägime täpsemalt kuidas selle imelihtsa koogi tegu siis välja näeb. Alustame.

VAJA LÄHEB

4-6 keskmist võimalikult küpset banaani (mida küpsem banaan, seda magusam ja kreemjama tekstuuriga see on!) Mina kasutasin retseptis 4 keskmist küpset banaani

8-10 spl gluteenivaba kaerajahu (jahu tuleks lisada nii palju, et tekiks selline leivataigna taoline mass, mitte liiga vedel, pigem tihkema tekstuuriga kui vedelama poolne)

1-2 keskmist õuna (soovi korral võib lisada rohkem)

kaneeli

näpuotsatäis meresoola/himaalaja soola

*maitse järgi mett/kookospalmisuhkurt/vahtrasiirupit või muud meelepärast magustajat (valikuline)

Kui segu tundub liiga paks, võib lisada juurde ka pisut vett (ca 100 ml)

KUIDAS TEHA?

Koori ja purusta banaan. Banaani purustamiseks võib kasutada nii kahvlit kui saumiksrit, blenderit või köögikombaini. Tõsta banaanipüree kaussi ning lisa juurde kaerajahu, tükeldatud õun, kaneel, sool ning soovi korral ka meelepärane magustaja. Sega hoolikalt ning aseta küpsetuspaberiga aketud ahjuplaadile. Jaota taigen ühtlaselt ning küpseta kooki 180-200 kraadi juures ligikaudu 25-30 minutit kuni kook on pealt kuldpruun. Enne koogi söömist lase kindlasti sellel täielikult maha jahtuda sest just külmalt maitseb see kook kõige paremini! 😉

Jälgi mind ka mujal 🙂
error

Leave a Reply