Site Overlay

RETSEPT: LIHTNE TOMATISUPP, MIS VIIB KEELE ALLA!

Ilmad kisuvad jahedamaks ning seda enam tahaks ainult tekialla kerra tõmmata ja nautida midagi hõrku ning soojendavat, mis valmiks kiirelt kuid oleks tervislik ja muidugi maitsev, kas pole? Minule selline mõte igatahes küll meeldib. Tegelikult polnud mul endalgi veel paar päeva tagasi aimugi, et üks mõnusalt soojendav tomati(püree)supp võib niiiii maitsev olla! Kuna ma ei ole tegelikult suur püreesuppide sõber kunagi olnud, siis ma polnud varem ka väga erinevaid variante katsetanud, sestap ma ilmselt polnud ka selle peale tulnud, et tomatid potti pista ning nendest üks soojendav püreesupike kokku vuristada. Aga õnneks on mul kodus üks andekas mees, kes oskab alati millegagi üllatada! Niisiis ta mulle selle imelihtsa ja ülimaitsva supikese keetiski ning mis võiks olla veel parem kui kallima poolt valmistatud õhtusöök! Kuna tegemist on minu arvates lihtsalt imelise retseptiga, siis mõtlesingi ka teiega seda jagada. 😉

Asume siis kohe pikemat jututa asja kallale ning räägime lähemalt supi valmistamisest.

VAJA LÄHEB

Suuremat potti

1kg konserveeritud tomateid (kui soovid kasutada värskeid tomateid, siis rösti tomatid eelnevalt ahjus, 180-200 kraadi juures ca 20-30 minutit)

2-3 sellerivart

4-5 keskmist porgandit

3 keskmist sibulat

1/2 värsket tšillikauna (võib lisada ka vähem)

4-5 küüslauguküünt

maitse järgi mett või muud meelepärast magustajat (maitsete tasakaalustamiseks)

3-4 loorberilehte

basiilikut (värsket või kuivatatud)

soola, pipart

vett nii palju, et kogu poti sisu oleks kenasti kaetud

KUIDAS TEHA?

Koori ja tükelda sibul, porgand, küüslauk ning seller ja pruunista kergelt poti põhjas (soovi korral võid lisada ka tilgakese oliiviõli). Seejärel lisa juurde tomatid (kui kasutad konserveeritud tomateid, siis ka õrnalt potis purustada), küpseta paar minutit ja vala potti ka vesi. Lase segul keema tõusta ning seejärel keskmisel kuni madalal kuumusel kaane all vaikselt podiseda (ligikaudu 40-50 minutit). Kui porgand ja seller on pehmed, siis püreesta ja maitsesta. Supi püreestamiseks võib kasutada nii saumiksrit, blenderit kui ka köögikombaini – mis endal parasjagu kodus olemas on või mugavam tundub. Kui eelistad siidist tekstuuri, võib soovi supi kurnata ka läbi sõela.

Serveerides lisa näiteks peeneks hakitud värsket basiilikut, rohelist sibulat või miks mitte ka eelnevalt kergelt röstitud leivakrutoone. Mina serveerisin supi kõrvale Pagar Võtaks naturaalset juuretisega gluteenivaba toortatraleiba. Head nautimist! 🙂

Jälgi mind ka mujal 🙂
error

Leave a Reply