Site Overlay

RETSEPT: TERVISLIK TAIMNE PASTASALAT

Olen alati olnud suuuuuur salatifänn, alustades klassikalisest kartulisalatist, lõpetades erinevate värskete ja värviliste salatikaussidega, yummy! Kui aga loomsetest toodetest loobusin, tuli hakata katsetama erinevaid tervislikke taimseid kastmeid oma lemmiksalatitele. Niisiis sündiski pastasalat india pähkli majoneesiga ning pähklivaba versioon ka kooritud kanepiseemnetest ning valgetest ubadest.

NB! Kõik retseptid on 100% taimsed ning ka meditsiinimeediumi sõbralikud!

Aga kuidas siis ikkagi pähklid majoneesiks muutuvad?! Sellest kohe lähemalt!

Tegelikult on tegemist ääretult lihtsate ning kiirelt valmivate resteptikestega, mis maitsevad suurepäraselt ning säilivad mõned päevad ka külmikus päris kenasti.

VAJA LÄHEB (india pähkli majonees):

Täistera pastat (nt pruuni riisi, läätse, kikerherne, tatra vms). Soovi korral saab kasutada muidugi ka tavalist nisupastat. PS! pasta võib edukalt asendada ka näiteks kartuli või riisiga!

tomatit

paprikat

värsket kurki

hapukurki (või soovi korral marineeritud kurki)

sibulat

1 pakk (ca 200g india pähkleid)

sooja vett

naturaalset sinepit või sinepipulbrit

sidrunimahla

soola

pisut vahtrasiirupit või mett

blenderit/köögikombaini

küüslauku (valikuline)

VALMISTAMINE:

Pane india pähklid sooja vette umbes 2 tunniks kuni üleööks likku. Ligunedes muutuvad pähklid pehmemaks ning kastme tekstuur tuleb siidisem ning tükivaba. Seejärel kurna pähklid, kuid jäta vedelik alles. Aseta leotatud india pähklid blenderisse või köögikombaini, lisa juurde vedelikku, sidrunimahla, näpuotsatäis soola, teelusika otsaga pisut sinepit või sinepipulbrit, küüslauku ning veidi vahtrasiirupit või mett. Töötle segu seni kuni saad kreemise kastme. Kui tundub, et segu on liiga paks, lisa pisut vedelikku juurde, kuid alguses tasub sellega pigem tagasihoidlikum olla, vältimaks liiga vedelat kastet. Keeda ning kurna pasta, loputa külma veega. Haki ülejäänud koostisosad kaussi, lisa pasta ja meelepärane kogus kastet. Sega, maitsesta ning naudi!

*Kui sa soovid pähklivaba varianti, siis võib retseptid india pähklid asendada näiteks valgete (või)ubadega või näiteks kooritud kanepiseemnetega. Neid aga leotama ei pea vaid võib koheselt valmistama asuda!

Vahvat katsetamist! 😉

Leave a Reply