Site Overlay

RETSEPT: TERAVILJAVABAD WRAPID LINASEEMNETEST

Siinses postituses on nüüd midagi kõikidele tortillade/wrappide armastajatele, nii et olge valmis! 😀

Ma ise olen suur tortillade fänn, mulle nii meeldib see, et tortillad võimaldavad meisterdada hetkega imemaitsva, kiire ja kõhtutäitva eine. Paraku on poesmüüdavad tortillad kõik teravilja baasil valmistatud, mis mulle kohe üldse ei sobi.. niisiis asusin ma asja lähemalt uurima kuniks jõudsin ühe põneva retseptiideeni, mida nüüd kohe ka teiega jagama asun. Selleks on linaseemnewrapid! Seemnetest wrapid?! Kuidas? Mismoodi? Kohe selgitan täpsemalt, kuid etteruttavalt võin juba öelda, et tegemist on imelihtsa retseptiga, millega saab hakkama igaüks! 😉

Mida vajad?

Linaseemneid või linaseemnejahu

Kuuma vett (külma veega asi ei tööta!)

Soola, meelepäraseid ürte vms

Kaussi/potti

Küpsetuspaberit

Kuidas teha?

Kui sul ei ole linaseemnejahu, siis saad selle ka ise kodud valmistada kasutades nt kohviveskit või köögikombaini. Mina jahvatasin seekord seemnetest ise jahu, kuid mugavuse huvides võib selle ka juba valmiskujul osta. Aja potis vesi keema ning seejärel keera kuumus kinni. Sega kuuma vee sisse linaseemnejahu ning sega hoolikalt kuni tekib vormitab taignapall. Koguseliselt tegin mina seekord täiesti tunde järgi, kuid oluline on lisada jahu juurde niipalju, et tainas ei oleks liiga kleepuv ega kindlasti mitte vedel. Selline mõnus vormitav taignapall. Kui tainas on valmis, siis rebi sellest tükike, veereta pallike ning aseta kahe küpsetuspaberi lehe vahele ning rulli taignarulliga õhukeseks. Taigna rullimise käigus võid lisada juurde ka veidi linaseemnejahu kui tundub, et tainas kipub väga palju kleepuma. Jälgi, et ei rulliks liiga õhukeseks, muidu võib see laguneda. Kui soovid ilusaid ümmargusi wrappe, võib lõigata rullitud tainast kausi, potikaane vms abil meelepärase kuju.

Kuumuta pann ning tõsta wrapp pannile, küpseta minut-paar mõlemalt poolt ning aseta taldrikule kaane alla (siis jäävad wrapid pehmemad) ja korda sama tegevust seniks kuni tainast jätkub. Naudi meelepärase täidisega.

Originaalretsept on pärit: https://www.sweetashoney.co/flaxseed-wraps-keto-vegan-gluten-free/

Leave a Reply