Site Overlay

SUUSSULAV MARJANE BANAANIKEEKS

Nonii, nüüd on küll üks jubeeee pikk paus sisse tulnud viimasest postitusest alates, AGA nüüd olen ma jälle tagasi ning valmis jagama kõike huvitavat! Alustan siinkohal kohe ühe tervisliku ja mõnusa banaanikeeksiga, mida mõni aeg tagasi ka oma instagramis jagasin. Päris mitmed tundsid selle vastu huvi, mistõttu postitan retsepti kenasti siia üles, kes kõik huvilised saaksid ka ise keeksi järele proovida.

Seekordse “keeksi” retseptiidee pärineb tegelikult ühest välismaa toidublogist ning banaanileiva retseptist, küll aga tegein mina väikeseid muudatusi ning jagan teiega nüüd oma leiutist! 😉

Mida banaanikeeksi jaoks siis vaja läheb? Peategelasteks on loomulikult banaanid, mida küpsemad, seda parem! Lisaks natuke muna, jahu, midagi magusat, näpuotsatäis soola, kookospiima, marju .. ühesõnaga kõik hea üheskoos!

VAJA LÄHEB:

2-3 suurt hästi küpset banaani (mida küpsem banaan, seda magusam!)

100-120g datlisiirupit/mett/vahtrasiirupit

220g kaerajahu või toortatrajahu (viimase puhul tuleks arvestada pisut teistsuguse maitsega)

60g mandlijahu

1muna või 1spl jahvatatud linaseemneid/chia seemneid

80g kookospiima

80-100g sulatatud kookosõli

näpuotsatäis soola

1tl küpsetuspulbrit

1/4tl soodat

mustikaid/mustsõstraid/vaarikaid

VALMISTAMINE:

Koori ja tükelda banaanid, purusta kahvliga. Seejärel lisa hulka muna, ja siirup, sega hoolikalt. Soovi korral võid banaanide, muna ja siirupi segamiseks kasutada ka blenderi, köögikombaini või saumiksrit. Teises kausis seda omavahel jahud, sool, sooda ja küpsetuspulber. Sega banaani-munasegu kuivainete hulka ning sega korralikult läbi. Vala segu vormi, lisa marjad. Küpseta keeksi umbes 180 kraadi juures ca 35-40 minutit või seni kuni keeks on pealt pruunikas ning tikuga katsudes ei kleepu keeks tiku külge. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, külmalt parim!

Jälgi mind ka mujal 🙂
error

Leave a Reply