Site Overlay

RETSEPT: TERVISLIK KINOAVORM SUVIKÕRVITSA JA SEENTEGA

Seekord valmis magusa asemel hoopis üks mõnus ja tervislik soolane suutäis, mis valmib nagu imeväel ning maitseb ka hästi. Vormis kohtusid kõik hea ja parem – valgurikas kinoa, köögiviljad ja muidugi seened, juurde natuke üht ja natuke teist ja valmiski lihtne roog, mida kiiretel argiõhtutel valmistada. Tegelikult on tegemist lausa sellise toiduga, mille koostisosi annab vabalt enda maitsejärgi ka muuta – kas miskit hoopis ära jätta, või lisada juurde muud meelepärast.

Mina kasutasin vormis aga natuke riivitud suvikõrvitsat, punast sibulat, šampinjone, Loodusväe kinoad, natuke soola, pisut oliiviõli, sekka paar muna ja lusikatäis kodujuustu .. ja ahju! Veidi kannatust ning siis veel pisut kannatust, et vorm jahtuks ning saabki nosima hakata!

Jagan teile ka täpse valmistusviisi ja kogused, et retsepti katsetamine eriti kiirelt ja mugavalt sujuks 😉

VAJA LÄHEB

250g keedetud kinoad

2 suuremat või 3 väiksemat muna

125g klassikalist kodujuustu

pool väikest suvikõrvitsat riivitud kujul (pigista liigne vesi ka välja enne segule lisamist!)

4 suuremat šampinjoni (võid lisada ka rohkem/vähem)

1 keskmine punane sibul

paar küüslauguküünt (soovi korral)

1 spl oliiviõli + 1tl kookosrasva

maitse järgi soola, oreganot

Loodusväe basiiliku kastet

VALMISTAMINE

Klopi kausis munad koos maitseainetega. Lisa juurde kodujuust, kinoa, oliiviõli ja riivitud suvikõrvits. Tükelda seened ja sibul ning pruunista kergelt pannil tilgas oliiviõlis ning lisa seejärel ka seene-sibulasegu ülejäänud koostisosade juurde. Aseta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit (vahepeal kontrolli!). Lase korralikult jahtuda ning serveeri Loodusväe basiiliku kastmega.

Head kokkamist! 😉

Leave a Reply