Site Overlay

RETSEPT: SUUSSULAV VALGURIKAS LAIMIKOOK

Suhkruvaba? Valgurikas? Suussulav? Magus ja samaaegselt ka parajalt hapukas? Lihtne ja kiiresti valmiv? JAH! Just täpselt nii kirjeldaksin ma seda mõnusat maiust, mis valmib vaid hetkega, paitab maitsemeeli ning toetab igakülgselt tervislikku toitumist ja annab kõhulihastele lausa hoogu juurde! Ja ei, mitte neid rasvakihi alla peites, vaid otse vastupidi! Oma kõrge valgusisalduse tõttu aitab see lihastel hoopistükkis rohkem trimmi saada, sobides hästi näiteks treeningjärgseks vahepalaks. Niiet seekordne retseptike võiks ka trennihuntidele miskit pakkuda! 😉

Laimil ja teistel hapukatel tsitsuviljadel on supermõnus omadus anda nii erinevatele küpsetistele kui ka kõiksugu magustoitudele ideaalne maitsenüanss ja aroom. Terve köök lõhnas koogitegemise käigus lausa imeliselt! Niiet pärast saab kooki maiustades ka mõnusat aroomi nautida! 😉

Aga asume siis retsepti kallale ja räägime täpsemalt, mis, kus ja kuidas siis teha tuleks, et üks mõnus laimikook valmistada.

VAJA LÄHEB

150-300g 3% rasvasisaldusega maitsestamata kohupiimakreemi

1-2 muna

maitse järgi steviat (pulbrikujul)

näpuotsatäis soola

maitse järgi värsket laimimahla + koort (koorega aga liialdada ei maksa, muidu võib juhtuda, et koogike saab siis liiga mõru!)

miksrit (saab ka ilma, kuid õhulisema tulemuse saavutamiseks on hea munad eelnevalt vahustada)

VALMISTAMINE

Vahusta miksriga munad koos stevia ja soolaga, lisa kohupiimakreem ning vahusta veel. Seejärel lisa kohupiima-muna vahusegule värskelt pressitud laimimahl ja riivitud koor. Vala segu meelepärasesse küpsetusvormi(desse) ning küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit, sõltuvalt kogusest ning koogivormi suurusest. 🙂

Stevia, mida kasutan (saadaval Maximas):

Maiustamiseni!

Jälgi mind ka mujal 🙂
error

Leave a Reply