Site Overlay

(LISATUD) SUHKRUVABAD TOOR-VEGAN VALGUBATOONID

Aeg on nii kiirelt möödunud ja juba ongi käes uus aasta! Tegelikult nii lahe ja põnev! Mul on alati uue aasta saabudes selline värske ja uue alguse tunne. Et saab justkui alustada puhtalt lehelt ja kõik soovimatud harjumused ja muu jätta eelmisesse aastasse ning alustada uut aastat mõnusa tundega. Näiteks tundsin, et tervislikule toiduvalikule vaatamata tarbisin eelmisel aastal liiga palju suhkurt sisaldavaid ning muid töödeldud toitusid, mis jätsis ka oma jälje pideva väsimuse ja magusaisude näol. Otsustasin aga sel aastal selle kõigega lõpparve teha ning pöörata erilist tähelepanu sellele, mida minu toit sisaldab ning piirata suhkru tarbimist olulisel määral. Samuti otsustasin loobuda gluteenist ning vähendada oluliselt piimatoodete tarbimist. Tegelikult olen püüdnud sellega juba ammu algust teha kuid suuree leiva ja piimatoodete armastajana olin nende mitte tarbimisega ikka väga kimpus koguaeg. Nüüd aga otsustasin, et hea tervise ja enesetunde nimel olen ma valmis need sammud astuma. Seepärast on ka alljärgnev retsept gluteeni, laktoosi ja lisatud suhkru vaba. Magusust annavad datlid ning naturaalne mangopüree.

Tegemist on taimse valguga rikastatud toorbatoonidega, mis ei sisalda ühtegi tehislikku toorainet. Kõik on puhas ja 100% taimne. Kui suur osa toorbatoonidest sisaldavad tavaliselt ka pähkleid, siis siinses retseptis ei ole kasutatud ei pähkleid ega seemneid (v.a peale raputatud kookoshelbed). Kuid soovi korral võib alati täiendusi teha, lisades juurde nt pähklivõid, pähkleid, kookost vmt.

 

VAJA LÄHEB 

300g datleid (värsked või kuivatatud)

200g gluteenivabasid kaerahelbeid

30g Boostyourself-i Berry Mix-i 

50g riisivalku (või muud taimset proteiinipulbrit)

ca pool klaasi naturaalset mangopüreed (võib teha ka ilma!)

ca 20g Loodusväe kookosõli

köögikombaini

VALMISTAMINE 

Aseta kõik koostisosad köögikombaini ning töötle ühtlase (kleepuva) massi saamiseni. Seejärel vormi segust meelepärase kujuga batoonid. Võid asuda kohe maiustama või lasta pisut külmkapis taheneda. Maiustusi oleks hea säilitada õhukindlas nõus külmkapis! 🙂

Head nautimis! 🙂

 

Leave a Reply