Jõulud on kohe-kohe ukse ees ning millal siis veel kui mitte praegu meisterdada kõikvõimalikke jõuluhõngulisi maiuseid, eksju? Ma ise olen üks suuuuuur jõulufänn, mistõttu ma armastan jõulude ajal tervislikke maiuseid meisterdada, mis veelgi enam jõulutunde esile toovad. Kõik need imekaunid jõulutuled ja jõulukuus, jõuluhõngulised toidud ja piparkoogilõhn toas .. see kõik on lihtsalt nii mõnus!
Seepärast meeldib mulle talveperioodil, eriti jõuluajal kasutada paljudes toitudes jõuluhõngulisi maitseaineid nagu piparkoogimaitseaine ja kaneel. Uskuge mind, need annavad toitudele niiii palju juurde! Näiteks seesama kreemine jõulusmuuti, mille retsepti kohe teiega jagan, on just tänu kaneelile ja piparkoogimaitseainele nii mõnusalt soojendav (kuigi tegelikult on tegemist külma smuutiga) ja jõulune.
Aga mida siis üks kreemine jõulusmuuti sisaldab? Kohe saame teada! 😉
VAJA LÄHEB
Kogus 2-le:
1-2 (külmutatud) banaani
paar viilu (ca 50-60g) eelnevalt ahjus röstitud ning seejärel külmutatud kõrvitsat
maitse järgi kookose või mandlipiima
1/4 tl piparkoogimaitseainet
1/4 tl kaneeli
vajadusel tunde järgi vett
blenderit/köögikombaini
*kõrvitsa röstimine*
Koori ja tükelda (muskaat)kõrvits ning pintselda kookosrasva või oliiviõliga kergelt üle ning aseta kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti kõrvitsat ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase kõrvitsal jahtuda. Võid röstitud kõrvitsatükid külmutada või valmistada sellest püreed.
VALMISTAMINE
Koori ja tükelda banaan ning aseta blenderisse/köögikombaini. Lisa juurde tükeldatud kõrvits, kookospiim, maitseained ja vesi. Töötle segu kuni ühtlase kreemise tulemuse saamiseni. Naudi kohe! PS! Smuutisse hapukuse lisamiseks võib lisada ka värskeid või külmutatud jõhvikaid/pohli.