Site Overlay

SUHKRU-, GLUTEENI-, PIIMA-, MUNAVABA ÕUNA-BANAANI KOOK

Kook, mis ei sisalda suhkurt, piima, mune ega jahu? Jep! Just sellise koogikese ma täna valmis küpsetasin. Tegelikult on meeletult palju variante valmistamaks maitsvaid toite ilma klassikalisi komponente kasutamata. See koogike valmis vaid 5 koostisosast ning vajas vaid kokku segamist ning ahju pistmist. Küll aga on selle koogi puhul kindlasti enne söömist/serveerimist täielikult jahtuda, vastasel korral kipub koogike laiali valguma. Koogi maitse on aga ka soojalt väga hea, kuid külmalt tuleb mõnusalt magus suussulav maitse veelgi paremini esile!

Aga asume siis asju juurde.

VAJA LÄHEB 

1,5 suuremat magusat õuna

2 suuremat küpset banaani

3 spl kookosõli

3spl täistera kaerajahu

näpuotsaga Himaalaja soola

Maitse järgi datli siirupit

VALMISTAMINE

Koori ja tükelda banaan. Aseta banaan kaussi ja purusta kahvliga (võid kasutada ka blenderit/köögikombaini/saumiksrit). Lisa purustatud banaanidele kookosõli, datli siirup, kaerajahu, sool ja tükeldatud õunad. Sega kõik omavahel kokku. Kata meelepärane küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vala segu vormi. Küpseta segu 180-200 kraadi juures 30-45 minutit. Lase koogil jahtuda ning asu maiustama! 😉

Leave a Reply