Retseptid | Vegan

LIHTNE JA PATUVABA ŠOKOLAADIKOOK

september 25, 2018

Jep, taaskord olen ma blogis jagamas teiega retsepti, milles on tegemist ŠOKOLAADIGA. Olen vist tõepoolest tõeline šokohoolik, tundub, et vist pooled minu retseptidest on kaudselt või otseselt šokolaadist valmistatud .. Õnneks on aga kõik minu koogid, kommid, küpsised ja kõik muu hea ja parem ikka suhkru ja nisujahu vabad, mistõttu on alati tegemist tervislike maiustustega, mida süües ei pea tundma süümepiinu ega muretsema suureneva kaalunumbri pärast. Ilm muutub järjest külmemaks ning mis võiks olla parem, kui end teki sisse kerra tõmmata ning sooja tee kõrvale tükike.. või paar, suussulavat šokolaadikooki nosida? Minule selline mõte igatahes meeldib, seepärast soovin jagada seda lihtsalt ja maitsvat retsepti ka teiega.

Mida see šokolaadikook siis täpsemalt sisaldab? Pealkirja järgi otsustades tahaks ju kohe öelda, et mida muud kui šokolaadi, kas pole!? Pean aga jällegi tunnistama, et šokolaadi pole selles koogis mitte grammigi! On hoopis magustamata tume kakao, mis annab koogile imelise ja tummise šokolaadi meki, muutes selle tõeliselt suussulavaks. Magustatud on kook steviaga, seetõttu on kook ka 100% lisatud suhkru vaba. Tegemist on koogiga, milles on tõepoolest vaid 4 peamist koostisosa, ning kuna kook ei sisalda ka muna, siis on see sobilik ka veganitele.

Aga mis siis muud, kui asume aga retsepti kallale.

VAJA LÄHEB 

1/2 suurt hästi küpset avokaadot

3 keskmist hästi küpset banaani (sellest sõltub koogi magusus ja kreemisus)

1 purk Loodusväe võiube

2-3 spl tumedat (toor) kakaod

1 spl toasooja kookosrasva

maitse järgi stevia pulbrit, vaniljet, kaneeli

kaunistamiseks kakaonibse (neid võib lisada ka taigna sisse)

köögikombaini või võimsamat blenderit

VALMISTAMINE 

koori ja tükelda banaanid ning aseta köögikombaini (või blenderisse), lisa juurde tükeldatud avokaado, oad, kakao, kookosrasv ning maitseained. Blenderda kuni ühtlase kreemija tekstuuri saavutamiseni.

Kui segu on valmis, siis vala see küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit. Soovi korral võib enne ahju panekut koogile peale puistata ka kakaonibse. Seejärel tõsta kook ahjust välja ning lase täiesti maha jahtuda ning taheneda, siis maitseb kook kõige paremini!

Ootan rõõmuga ka teie tagasisidet, mida saate jätta kas siia postituse alla kommentaariumisse, kontaktvormi kaudu mulle meilile või läbi sotsiaalmeedia! 😉

Maiustamiseni!

Jälgi mind ka mujal 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga