TOITUMINE

5 TOITU MILLETA MA OMA ELU ETTE EI KUJUTAKS

september 11, 2018

1. PUDER

Ma lihtsalt a-r-m-a-s-t-a-n erinevaid putrusid, nii magusaid kui soolaseid! Võiksin vabalt ka kolm korda päevas erinevate lisanditega putru süüa. Olgu selleks siis kaera-, riisi-, hirsi-, tatra-, kinoa või miskid muud helbed. Mulle meeldib mitmekülgsus, kuid pudrust ei tüdine ma iial! See on toit, mida saab valmistada nii mitmel viisil ja täpselt nii erinevate lisanditega kui ise soovid. Putru saab nii keeta, küpsetada, kui süüa külmalt üleöö pudruna. Pudrust saab valmistada näiteks pannkooke või miks mitte segada ka kotletti taignasse! Tegemist on minu jaoks tõeliselt mitmekülgse supertoiduga. Ka blogis olen jaganud ma mitmeid pudruretsepte, mis on leitavad näiteks SIIN, SIIN JA SIIN.

2.BANAAN

Ilma nende kollaste magusate puuviljadeta oleks elu ikka palju .. maitsetum! Banaanid annavad magususe nii minu pannkookidele, energiapallidele, smuutidele kui ka jäätisele! Tegemist on täiesti multifunktsionaalsete puuviljadega! Usun, et kõik, kes on kordki külmutatud banaanist valmistatud jäätist maitsnud, saavad siinkohal hästi aru, miks banaanid nii imelised on! 😀

 

3.KÖÖGIVILJAD 

Jah, ilma nendeta oleks elu ikka keeruline küll! Köögiviljad on tõelised vitamiinipommid, mis rikastavad toidulauda oma värskuse, vitamiinide ja imeliste värvidega. Lisaks on köögiviljad oma olemuselt võrdlemisi olematu kaloraažiga, mistõttu on nad toitudele suurepärased volüümiandjad! Minu vaieldamatuteks lemmikuteks on suvikõrvits, värske kurk, peet ja kõiksugune roheline kraam.

 

4.DATLID 

Need pisikesed mesimagusad puuviljad on minu meelest täiesti asendamatud. Kuna olen suuuuuur magusasõber, on datlid ja datlisiirup ideaalseks abimeheks erinevate maiustuste valmistamisel ning magusaisu ohjeldamisel. Datlitest valmistatud naturaalset siirupit kasutan ma tihti aga ka soolaste toitude valmistamisel, näiteks kastmetes, suppides ja vokiroogades. Datlite imelistest omadustest olen kirjutanud ka SIIN.

 

5.KALA 

Olen tegelikult üks suuuur-suuuur kalasõber. Raske on leida paremat asja ahjus küpsetatud lõhest! Lisaks on kala väga kõrge toiteväärtusega, sisaldades endas kvaliteetseid rasvhappeid, aidates seeläbi hoida meie luud tugevate ja tervetena ning varustades organismi vajalike vitamiinide ja mineraalidega.

 

Jälgi mind ka mujal 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga