Ilmselt teavad kõik magusasõbrad kui sõltuvusttekitav on šokolaad ja kõiksugused šokolaadist valmistatud maiustused. Tõenäoliselt ei ole võõras ka teadmine, et šokolaad on küllaltki kõrge kalorsusega ning et sellega tuleks piiri pidada. Kuidas seda piiri aga pidada kui tegemist on ŠOKOLAADIGA?!?! Jah, see küsimus vaevas mindki .. aga siis õnnestus mul valmistada need imelised šokolaadipallikesed, mis aitavad magusaisu eemale peletada nagu võluväel, samaaegselt ka kõhtu täites, mistõttu pole neid lihtsalt võimalik liiga palju süüa! 😉
Need pallikesed on tõeliselt suussulavad, pehmed ja niiiiii šokolaadised, sisaldamata grammigi šokolaadi! Maitset saab reguleerida vastavalt enda soovile ning alati on võimalik lisada juurde uusi ja põnevaid lisandeid, mida saab peita nii pallikeste sisse kui ka kaunistuseks peale.
Mina valmistasin pallikesed seekord aga imelihtsalt, kasutades vaid 4. põhikoostisosa.
VAJA LÄHEB
1 purk Loodusväe võiube
20g Loodusväe toasooja kookosõli
3-6 spl Loodusväe neljaviljahelbeid või kaerahelbeid (helveste kogus sõltub sellest, kui teralist ja tugevat konsistentsi saavutada soovid)
1-2 spl naturaalset (ilma lisatud suhkruta) kakaod
magustamiseks maitse järgi pulbri kujul steviat/datlisiirupit/vahtrasiirupit või muud meelepärast magustajat
köögikombaini/võimsamat blenderit
VALMISTAMINE
Kalla oad sõelale ning loputa korralikult jooksva vee all. Seejärel vala oad köögikombaini, lisa juurde kookosrasv, helbed, kakao ja magustaja ning purusta ühtlase tekstuuri saavutamiseni. Kui segu on valmis, vormi sellest käte vahel pallikesed ning naudi! Pallikesed maitsevad eriti hästi külmalt, seega võib neid enne tarvitamist tunnikeseks õhukindlas nõus külmikusse tahenema panna. Pallikesi tuleks säilitada samuti külmkapis õhukindlas nõus. Kogusest valmib ligikaudu 12 pallikest.
Ootan kindlasti ka teie tagasisidet! Kui oled pallikesi proovinud, siis oleksin väga rõõmus kui jätaksid mulle tagasisidet kas siia postituse alla kommentaariumisse, kontaktvormi kaudu meilile või instagrami! 😉
Megaheaaaaad 🙂
Kasutasin kaerakliisid ja kakaod panin pisut rohkem. Tegelikult pean tunnistama, et kasutasin kookosõli asemel võid 🙂
Jeee, mul on nii hea meel, et maitsesid! 🙂
Jaa, või teeb sama töö ära mis kookosõli! 🙂