Pudrud | Retseptid | TOITUMINE | Vegan

SOOLAKARAMELLI HOMMIKUPUDER

august 23, 2018

Soolakaramell? Hommikupudrul? JAH PALUN! Eriti hea on selle “soolakaramelli” juures see, et see valmib vaid hetkega ning on 100% tervislik, naturaalne ja ilma lisatud suhkruta.

Kui klassikaline soolakaramelli retsept koosneb suhkrust, võist ja koorest, mille tulemusena valmib küll äärmiselt maitsev, kuid tohutult energirikas suhkrupomm, siis selle soolakaramelli puhul pole tarvis muud kui vaid kahte-kolme tervislikku komponenti.

Minu soolakaramell valmis tegelikult vaid kahest koostisosast, mille ma omavahel kokku segasin, saades vaid hetkega maitsva soolaka kastme oma pudrule. Aga millest see soolakaramell siis koosneb?

Tegelikult on vastus lihtsamast lihtsam – DATLID! Just need magusad puuviljad on selle retsepti peakangelased. Olles oma maitselt väga magusad, sobivad nad imehästi erinevatesse magustoitudesse ning kohe kindlasti ka pudru peale!

MILLES SEISNEB DATLITE KASULIKKUS?

Need pisikesed viljad sisaldavad endas hulganisti vitamiine: A, C, E, K, B2, B5, B6 ja mineraale: rauda, fosforit, seleeni, magneesiumit, kaltsiumit. Lisaks on datlid ka kõrge kiudainesisaldusega, mis on seedimisele ääretult olulised. Datlid on leevendavaks abimeheks ärritunud soole sündroomi korral ning aitavad leevendada nii kõhukinnisust kui ka kõhulahtisust. Oma suure rauasisalduse tõttu aitab datlite söömine ennetada ka aneemiat.

MIKS EELISTADA DATLEID TAVALISELE SUHKRULE JA MUUDELE MAGUSTAJATELE? 

Datlites sisalduv suhkur on looduslik ja töötlemata,  ning nagu eelpool mainitud, siis sisaldavad datlid lisaks suhkrule ka rohkelt vitamiine, mineraale ja kiudaineid, mida suhkru kohta paraku öelda ei saa. Seega ei tarbi me datleid süües vaid puhast suhkurt, vaid varustame oma keha ka kasulike ainetega ning teeme oma kehale pai, pakkudes talle magusaisu korral kvaliteetset ja tervislikku kütust.

 

 

 

VAJA LÄHEB

Datleid/datlisiirupit

vett (juhul kui kasutada värskeid või kuivatatud datleid ning valmistada siirup ise)

meresoola/himaalaja roosat soola

VALMISTAMINE 

Kui kasutada valmis siirupit, pole vaja teha muud, kui lisada näpuotsaga veidi soola ning soolakaramell ongi hetkega valmis. Kui aga siirupit käepärast pole, saab selle imelihtsalt ka ise valmistada. Datlisiirupi valmistamiseks kuumuta potis vesi ja datlid ning keeda kaanega kaetud potis segu tasasel tulel 15-20 minutit. Seejärel lase segul jahtuda ning blenderda ühtlaseks. Nii lihtne see ongi! 😉

Pudru valmistasin ma oma klassikalise šokolaadipudru retsepti järgi, millest olen kirjutanud näiteks SIIN 

Nüüd ruttu-ruttu maiustama!

 

Jälgi mind ka mujal 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga