Pudrud | Retseptid

TOPELT ŠOKOLAADI HOMMIKUPUDER

august 13, 2018

Šokohoolik nagu ma olen, ei saa šokolaadist üle ega ümber ka hommikusöögi puhul.

Nipp on aga selles, et pudrus pole tegelikult kasutatud grammigi šokolaadi! Maitse seevastu on aga vägagi šokolaadine ning tegemist on kahtlemata ühe tervisliku maiusega.

Kuidas siis šokolaadiputru valmistada? Sellest kohe alljärgnevalt ka räägin.

VAJA LÄHEB (kogus kahele):

Pudru jaoks:

100-120g kaerahelbeid (kasutasin Loodusväe mahetoodangut)

vett

veidi soola

(toor)kakaod

steviat/datlisiirupit vm magustajat (mina kasutasin steviat)

Kastme jaoks:

2 suuremat hästi küpset külmutatud banaani

200ml kookospiima (kasutasin Loodusväe mahetoodangut)

(toor)kakaod

maitse järgi vaniljet (kasutasin naturaalset)

Pudru valgusisalduse tõstmiseks võib lisada pudrule keetmisel  ka näiteks  munavalgeid või miks mitte ka näiteks mõnd (taimset) valgupulbrit. Antud retseptis mina seda varianti küll ei kasutanud, teinekord aga kindlasti proovin. 

NB! Sellest kogusest saab kastet rohkem kui ühe toidukorra jagu, seetõttu võib soovi korral kastme koostisosade koguseid ka poole võrra vähendada.

VALMISTAMINE

Aja vesi keema ning lisa helbed. Keeda puder valmimiseni. Seejärel sega sisse kakao, sool ja magustaja ning hauta putru madalal kuumusel veel veidi kuni kreemise tekstuuri saavutamiseni. Seejärel blenderda külmutatud banaan kookospiim, kakao ja vanilje ühtlaseks kreemiks. Tõsta puder kaussi, vala peale kaste, kaunista meelepäraste marjadega ja naudi!

Jälgi mind ka mujal 🙂

Only registered users can comment.

    1. Kaarobipulber on tõepoolest üks tervisepomm!;) Küll aga eelistan mina maitsepoolest kas toorkakaod või tavalist naturaalset magustamata kakaod 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga