Retseptid | Vegan

BATAADI MAHL … OOT, MIDA?

juuli 29, 2018

Jah, lugesite õigesti! Kui porgandimahl on kõigile teada-tuntud värk, siis bataadimahlast pole kuskil suurt juttu olnud. Ka minu jaoks on tegemist n-ö uudistootega, millest ma varem kuulnud polnud. Tegelikult sündis bataadimahla idee meil täiesti puhtjuhuslikult ühel õhtul süüa tehes. Kuna menüüs olid bataadikotleid, siis oli vajalik bataat eelnevalt riivida ning seejärel sellest mahl välja pigistada, vältimaks kotletides liigset vedeliku tekkimist.

Kaussi oli kogunenud päris korralik hulk tumeoranžikat tooni mahl, mis lausa kutsus proovima. Võtsimegi kohe lonksu ja saime aru, et tegemist on tõeliselt maitsva naturaalselt magusa joogiga. Samuti sisaldab bataat rikkalikult A-vitamiini ja mangaani, mistõttu on tegemist tõelise tervisepommiga!

Kuna mahl tuli niiiiiiii maitsev, tahtsin seda kohe ka teiega jagada!

VAJA LÄHEB: 

Maguskartulit ehk bataati (ca 800g)

riivi/mahlapressi

kurnamisriiet (juhul, kui valmistada mahla käsitsi)

VALMISTAMINE 

Bataadi mahla valmistamiseks on kaks võimalust:

1) kas käsiriiviga või köögikombaini kasutades ning seejärel kurnamisriide abil mahl välja pigistad

2)kasutada mahlapressi, mis kogu töö sinu eest ära teeb.

Mõlemal juhul tuleb mahl aga sama hea ning kui mahlapressi pole, saab mahla siiski edukalt valmistada!

KÄSITSI VALMISTAMINE

 

MAHLAPRESSI KASUTADES

TULEMUS

 

 

Jälgi mind ka mujal 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga