Site Overlay

ROOSA “PORGANDIKOOGI” PUDER MÜNDILISANDIGA

Kaerahelbepuder on minu toidulaual au sees olnud juba aastaid, kuid toiduga katsetaja nagu ma olen, soovisin luua midagi uut ja põnevat. Sotsiaalmeedias levib meeletult erinevaid kaerahelbepudru retsepte, alustades toorpudrust lõpetades ahjupudruga. Minu lemmikute hulka kuulub kahtlemata ka toorpuder, kuid tänases postituses räägime hoopis kreemisest mündi lisandiga porgandikoogi pudrust, kõlab hästi, mis?

Piparmünt pudru sees? Jah! Ka mina polnud varem sellist maitsekooslust proovinud, kuid ühel hommikul tundus see olevat justnimelt sobiv maitsenüanss rikastamaks seda kreemist porgandiputru. Kasutasin oma pudru sees SWISS MINTI, mis on oma maitselt kordi tugevam kui tavaline piparmünt. Tema lehte niisama närides annab see sama efekti nagu närimiskumm või hambapasta, tekitades suus väga värske tunde!

Lisaks heale maitsele ja imelisele lõhnale on piparmündil ka palju tervistavaid omadusi:

 • KASULIK KÕHUPROBLEEMIDE KORRAL  
 • AITAB VÄHENDADA ISU
 • LEEVENAB PINGEPEAVALUSID
 • ON ABIMEHEKS KINNISE NINA PUHUL 
 • AITAB PARANDADA KESKENDUMISVÕIMET

 

swiss mint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aga nüüd siis pudru valmistamise juurde!

VAJA LÄHEB: 

 

 • täisterakaerahelbeid/kiirkaerahelbeid/riisi-kaerahelbe segu vms
 • vett või meelepärast taimset piima (kookose, mandli, riisi, kaera vms)
 • peeneks riivitud porgandit ja magusamat sorti õuna
 • näpuotsatäis soola, natuke datlisiirupit/vahtrasiirupid/agaavisiirupit/mett
 • 1 spl Bemore superotoidupulbrit
 • natuke swiss minti

 

VALMISTAMINE 

aja vesi/piim keema ning lisa helbed. Keeda helbed koos porgandi ja õunaga pehmeks ning hauta putru kreemise tekstuuri saavutamiseni. Pudru valmides maitsesta soola ja magustajaga ning lisa supertoidu pulber ning peeneks hakitud piparmünt (mündi võid lisada pudru sisse tegelikult ka natuke enne pudru valmimist kui soovid saada tugevamat mündi maitset!)  NB! Supertoidupulber annab pudrule eriti mõnusa magushapuka marjase maitse ning mõnusa lillaka värvitooni

 

porgandikoogipuder mündilisandiga

 

 

 

 

Leave a Reply